domingo, 2 de febrero de 2014

Hi han petons de tot tipus i aquí teniu "Tots els petons del món"

Montse Panero
Il·lustracions: Mercè Galí
"Coneixeu els petons suaus de papallona, els petons forts de cocodril o com fan petons les vaques? També hi ha els petons regal, els sorpresa, els amistosos,...Tot tipus de petons ben diferents que en Tonet, el petit de cal Petó, descobrirà durant el seu fantàstic viatge. Us hi apunteu?"
Aquesta vegada canvie de llengua i recomane un llibre en català i, a més, d'una col·lecció que conec i que sempre m'ha agradat molt per la seua iniciativa difonent els contes per a tothom. Tots els contes de la col·lecció Ginjoler inclouen el conte amb la llengua de signes catalana per poder contar la història i fer-la arribar a tothom sense cap barrera física.

Aquest conte és un text senzill que narra la historia d'en Tonet, un xiquet al que no li agradaven els petons, però mira per on, la seva família es deia la família Petó, així que malament anàvem, calia solucionar-ho.
Com que no li agradàvem gens ni miqueta, la família va decidir enviar-lo de viatge per a què descobrira tots el petons del món, que si el de papallona, molt suau, el de les vaques, que mullaven una poquet, el del cocodril, que feia una mica del mal... En va conèixer molts i va veuren tants, que va trobar a faltar els que més estimava i més amor li donaven, quins seran?

Els petons, els besos, els kisses... són mostres d'estima, maneres de manifestar l'afecte que sentim per l'altre ja siga família, amics o recent coneguts. Són molts els petons i en tot el món es donen de petons, en Tonet va acabar estimant i desitjant tots els petons de la família, inclosos els de l'àvia que semblava que no acabàvem mai.

Un història simpàtica i afectuosa i plena de besets de Montse Panero, il·lustrada per Mercè Galí que li aporta una visió graciosa de tots els petons dels animals i aquells més emotius de la família. Una història tendra i divertida que inclou un DVD amb: una cançó titulada La dansa dels amics per cantar amb la veu i amb les mans, el vocabulari del conte per aprendre els signes de les paraules, el conte animat per gaudir de la història narrada en llengua de signes catalana i veus en off.

Tonet us envia un petó i jo també, molts per a tots, de tot cor, com desitge que vos agrade aquest llibre.

Contes infantils adaptats a llengua de signes catalana 
Una col·lecció de contes infantils per a totes les persones, grans o petites, que gaudiu amb la lectura i, en especial, tots aquells nens i nenes que, per diferents motius, fins ara no heu pogut accedir a materials adaptats a les vostres necessitats. I ara n’entendreu el perquè…

El text original de cada conte va acompanyat d’una adaptació al català signat, un sistema de comunicació que utilitza el vocabulari de la llengua de signes catalana (LSC) amb l’estructura de la llengua oral. 

Coneix tots el títols de la col·lecció.

El Cep i la Nansa edita en castellano en Carambuco Ediciones.

2 comentarios: